TARİHÇEMİZ

Okulumuz yapıldığı tarihten itibaren Birlik İlkokulu adıyla hizmet verirken, 15 Temmuz 2016´daki hain darbe girişiminden sonra Şehit Askeri Çoban İlkokulu adını almıştır.


1987 yılında Birlik İlkokulu adıyla açılan okulumuza 1998 yılında ikinci bir binan aha kazandırılmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından okulumuzun adı Şehit Askeri Çoban İlkokulu olarak değiştirilmiştir. Günümüzde 44 derslikte toplam 1215 öğrenciye eğitim verilmektedir. Okulumuzda 4 derslikli okul öncesi birimimizin yanı sıra 3 derslikli de özel eğitim birimimiz bulunmaktadır. Özel eğitim birimimizde, özel eğitim anasınıfı, hafif zihinsel engelliler sınıfı ve hafif düzey otizm sınıfımız mevcuttur.

 

Okulumuz dezavantajlı bir bölgede bulunmasına karşın sosyal ve sportif alanlar yönünden oldukça iyi durumdadır. 2006 yılında İBB tarafından yapılan spor salonunun yanı sıra 2017'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından z-kütüphane, 2020'de İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle Müzik Atölyesi, TEGV'in destekleriyle Robotik Kodlama Atölyesi, Nestle Türkiye tarafından da Mutfak Atölyesi yapılmıştır.

 

Okulumuz bir yandan fiziksel yapı bakımından gelişirken diğer yandan geleceğin okulu hedefiyle proje tabanlı bir okul olma yolunda hızla ilerlemektedir. Şöyle ki; mutlu çocuk güçlü Türkiye düsturuyla hareket eden okulumuzda ulusal ve uluslararası düzeyde başarıyla yürütülen birçok proje mevcuttur. Örneğin;

 

Devam Eden Projeler

1. Erasmus Ka101: Yaşasın adlı projemizle kaynaştırma öğrencilerimize daha faydalı olabilmek için Finlandiya'ya gidiyoruz.

2. eTwinning: Okulumuzda yürüttüğümüz başarılı projelerle Ulusal Kalite Ödülünü aldık, uluslararası ortaklarla yolumuza devam ediyoruz.

3. Harezmî Eğitim Modeli: İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilen bu projede 3.yılımızda 3 grupla devam etmekteyiz.

4. Sağlıklı Adımlar: Nestle tarafından geliştirilen, çocukların yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilgi düzeyini geliştirmeyi amaçlayan bu projede 7.yılımızı geride bıraktık.

5. Okullarda Orman: Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından geliştirilen Türkiye´de TÜRÇEV tarafından uygulanan projede kahverengi bayrağımızı aldık 4.yılımızda devam ediyoruz.

6. Veli Akademileri, Ben Yazar Olsam, Umut Elçileri, İstanbul'u Okuyorum, Öğretmeniyle Güzel İstanbul yürüttüğümüz diğer projelerden bazıları

Tüm bunların yanı sıra 2019'da 5 projeyle sergisinde yer aldığımız İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Eğitimde İyi Örneklerden Özgün Uygulamalara ve Öğretmenler Arası Materyal Geliştirme Yarışmaları müdavimi olduğumuz etkinlikler. Bu yıl TEKNOFEST için yazdığımız 6 projeden 5'i de saha incelemesine kalmış durumdadır.

 

Tamamlanan Projeler

1. Birlikte Bilim: TÜBİTAK 4007 kapsamında düzenlediğimiz ve 15 bin kişinin ziyaret ettiği bilim şenliğimizi 27-28 Eylül 2018'de gerçekleştirdik.

2. Aktif Çocuklar: Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin destekleriyle 4 yıl aralıksız yürüttüğümüz projeyi 2018 yılında tamamladık.

3. SİROMA: Roman Çocukların Sosyal İçermesinin Sağlanması maksadıyla Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından geliştirilen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen projeyi 3 yıl başarıyla yürüttükten sonra 2019'da tamamladık.

4. Can Dostları Hareketi: Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında başlatılan ve TUVTÜRK tarafından desteklenen projeyi 2018-2019 eğitim öğretim yılında gerçekleştirdik.

5. Geleceğimiz Buğday: WF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ve Eti Burçak tarafından geliştirilen çocuklarımıza Anadolu´nun buğday mirasını ve değerlerimizi korumayı amaçlayan bu projeyi  2018-2019 eğitim öğretim yılında gerçekleştirdik.

6. Panasonic Aydınlık Bir Gelecek İçin Okullarda Enerji Tasarrufu (Panasonic), Şehrin Akıllı Çocukları (Fundación MAPFRE Sigorta),  Ağaçların Adları İstanbul,  Sözlük Özgürlüktür, Kütüphanede Hayat Var, M.E.K.T.E.P., Mutlu Çocuklar Atölyesi daha önce okulumuzda yürüttüğümüz projelerden bazılarıdır.

 

Başarılarımızdan

1. Classloom "Eğitimde En İyiler" Türkiye 1.si: Sınıf Öğretmenimiz Banu Ergüç Şahan´ın, "STEM İle Üretken Nesiller Yetiştirmek" adlı projesiyle Türkiye 1.si olduk.

2. Özgürleştiren Panolar İstanbul 1.si: "Sözlük Özgürlüktür" projesi kapsamında düzenlenen "Özgürleştiren Panolar" yarışmasında okulumuz İstanbul 1.si oldu.

3. İyi Uygulamalar Paylaşımı" Türkiye 1.si: "Sağlıklı Adımlar" projesinin İyi Uygulamalar Paylaşımı yarışmasında Sınıf Öğretmenimiz Dilek Birkan "Ön Yargılardan Kurtulalım" adlı çalışması Türkiye 1.si oldu.

4. Okullarda Enerji Tasarrufu İstanbul 2.si: "Aydınlık Bir Gelecek İçin Okullarda Enerji Tasarrufu" proje yarışmasında 2. olarak Balkan Turu kazandık

5. 2018 yılında Çanakkale'de düzenlenen 81 İl 81 Öğretmen Projesinde İstanbul ilini öğretmenimiz Dilek Birkan temsil etti.

6. ERG "Zamansız İyi Örnekler": Sabancı Üniversitesi ERG tarafından geliştirilen Eğitimde İyi Örneklerin 15.yılında, Banu Ergüç Şahan´ın "STEM ile Üretken Çocuklar" adlı projesi 15 yılda yapılmış en iyi 6 projeden biri seçildi.

7. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Bakanımız tarafından Ankara'da düzenlene 81 İl 81 Öğretmen programında İstanbul ilini öğretmenimiz Banu Ergüç Şahan temsil etti.

8. İyi Uygulamalar Paylaşımı" Türkiye 1.si: "Can Dostları Hareketi" projesinin İyi Uygulamalar Paylaşımı yarışmasında Sınıf Öğretmenimiz Fatma Ayhaner'in çalışması Türkiye 1.si oldu.

9. İyi Uygulamalar Paylaşımı" Türkiye 2.si: "Sağlıklı Adımlar" projesinin İyi Uygulamalar Paylaşımı yarışmasında Sınıf Öğretmenimiz Banu Ergüç Şahan'ın çalışması Türkiye 2.si oldu.

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 51  kişi beğendi